Jobbigt…

Det borde vara skönt när folk erbjuder sin hjälp… eller? Jag har ju alltid haft svårt för att be om hjälp, så när den erbjuds borde det ju kännas bra.

Jag har funderat en hel del på varför det är så svårt för mig att be om hjälp, eller ta emot hjälp. Jag har insett att ett av mina problem är att jag har ett otroligt stort kontrollbehov och kan inte ”släppa i från mig” vad som helst hur som helst. Även om jag litar på personen som ska hjälpa mig så är det känslan av att inte ha kontroll som är jobbig.

Ett annat problem är att jag alltid har haft ett otroligt stort behov av att vara (och känna mig) självständig. Tex om någon erbjuder sig att tvätta mina fönster… det känns inte alls bra, för jag KAN ju faktiskt tvätta mina fönster själv… men jag måste prioritera andra saker hela tiden så det blir aldrig gjort. Jag vill inte heller belasta mina närstående med sådant som jag borde klara av själv.

Sedan är det faktiskt så att jag ofta missar att det alternativet finns… att be om hjälp alltså. Det får jag ofta höra i efterhand, att jag skulle ha bett om hjälp, och då står jag där som ett fån och inser att det alternativet fanns.

Innerst inne så vet jag att jag behöver hjälp med väldigt mycket för att orka med livet… jag måste bara hitta en lösning på HUR jag ska kunna ta emot hjälp utan att må dåligt av det.

 

 

 

~ av orkarinteprata på 2 september, 2011.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: