Jag har fått en förklaring…

För er som inte visste… jag har nyligen genomgått en fullständig neuropsykiatrisk utredning. Jag har vänt ut och in på mig själv och varenda millimeter av mitt psyke har analyserats. Jag har gjort alla möjliga tester och min mamma har intervjuats  för att svara på frågor om min barndom m.m.  Ett team av kunniga människor har hittat pusselbitarna som förklarar mitt trasiga liv… äntligen!

Det blev en klar ADHD-diagnos med starka drag av asperger och lite tvångsbeteende. De ville inte sätta en asperger-diagnos i dagsläget, tydligen vill de kolla hur jag reagerar på ADHD-medicineringen först och sedan ta ställning till en ev. diagnos. Den biten är alltså inte riktigt avslutad än eftersom jag påverkas såpass mycket av mina svårigheter men de är osäkra på om jag uppfyller alla kriterier för en diagnos.

Diagnoserna i sig är inte det viktigaste för mig… det viktigaste är att jag äntligen får RÄTT hjälp! När man själv (och andra) får insikt i HUR man fungerar så hoppas jag att ”livspusslet” blir lättare att lägga.

Mina depressioner och all ångest jag har haft är alltså ett resultat av obehandlade/odiagnostiserade neuropsykiatriska funktionshinder. Jag är varken dum, lat eller oambitiös… det har jag minsann papper på nu. 😉

För dig som är intresserad, det finns många bra sidor på internet, tex här Attention.

Eller titta/lyssna på föreläsningar:

http://vimeo.com/15753450

http://urplay.se/163441

http://urplay.se/163442

http://urplay.se/163443

~ av orkarinteprata på 21 december, 2011.

Ett svar to “Jag har fått en förklaring…”

  1. Kan bara gratulera, hur konstigt det än låter…
    Minns slitet och förtvivlan och desperationen under alla de år jag kämpade för min dotter – och hur omöjligt det var att få några insatser/åtgärder/behandlingar så länge hon inte hade den saliggörande diagnosen…

    Nä, inte blir livet lättare, precis, det är ju fortfarande samma problem och ”symtom” att handskas med, och vissa gånger är det snarare till besvär med diagnos (för inte kan väl sådana som inte är ”normala” få en rent fysisk sjukdom, t ex…), men det blir lättare.
    Att hantera den verklighet man har att utgå ifrån. Att hitta förklaringar till sånt som förut varit helt omöjligt att förstå. Och att gå vidare, utifrån de förutsättningar man faktiskt har. Det finns sätt att ”använda” också funktionshinder, vilket t ex http://www.maria-andersson.se/ gör, och det ger också mej hopp, för min egen dotter.

    Jag är glad att jag fått läsa dina ord, och önskar dej all lycka i din fortsatta kamp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: