Att tvingas sitta still…

Jag var på en föreläsning i går… eller ja, en halv i alla fall. Det är ju inte någon favoritsysselsättning direkt att gå på föreläsningar, men just den här verkade så intressant att jag gav den en chans. Det var autism – och aspergerföreningen som anordnade detta och Lotta Abrahamsson, som själv har både ADHD och asperger, föreläste under temat ”bemötande”.

Jag vet ju att jag har svårt att fokusera när det blir för mycket intryck, därför valde jag att sätta mig längst fram i lokalen. Min tanke med det var att då slapp jag SE alla andra människor, jag är inte rädd för människor, men dem stör mig. Jag upptäckte också ganska snart att jag inte ens kunde titta på Lotta när hon föreläste utan var tvungen att titta ner i golvet för att höra vad hon egentligen sa. Jag lyckades fokusera på föreläsningen i ca en kvart… sedan gav min hjärna upp. Jag blev så fruktansvärt rastlös och det var helt omöjligt att sitta still. Jag måste sträcka på mig, vrida på händerna, ändra sittställning, mina ben rycker/vibrerar… GAAAH!!! Det är svårt att beskriva känslan för någon som inte vet vad jag pratar om. Det är totalt kaos i hjärnan och jag plågas verkligen av rastlösheten.

Helt plötsligt får JAG all fokus på mig då jag har stört föreläsaren med mina ”benryckningar”… som hon sa; -Jag hör det där hela tiden och blir störd av det… jag har ju ADHD också. :-/

Efter det var det kört… där satt jag (skamsen över att ha ”stört” föreläsaren) och försökte klura ut hur jag skulle överleva resten av föreläsningen. ”Jag måste sitta stilla – jag måste sitta stilla – jag MÅSTE sitta stilla”… jag upprepade mitt mantra tyst för mig själv och kände hur paniken växte inombords.

Efter lite drygt en timme var det paus… då gav jag upp och åkte hem. Lotta Abrahamsson är säkert en jätteduktig föreläsare, men för mig blev det bara too much…

Jag har fortfarande inte återhämtat mig helt och hållet, jag blir totalt dränerad på energi efter sånt här.

~ av orkarinteprata på 8 februari, 2012.

2 svar to “Att tvingas sitta still…”

  1. Du var där i en timma iaf, det är starkt. Bra gjort =)
    Jason Segel 😉

  2. Och nästa gång kommer du gratis som min gäst. Basta!!! Kram Lotta (som blir ledsen över att vi störde varandra), ❤ Men nästa gång kan det bara bli bättre..:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: