Utan prestationsångest…

Lika bra att börja med en gång, att försöka skriva ett inlägg utan prestationsångest. 🙂

I går var jag på ”rensa-i-röran-humör”… redan när jag vaknade kände jag att jag hade en jäkla massa energi och lust att ta tag i saker som har behövt göras länge. Jag började i sovrummet, där stod två stora hamsterburar som jag har tänkt sälja. Jag fotade dessa och la upp annonser på Borås Loppis (facebook). Sedan hittade jag gamla vinterkläder, en trasig lampa, dynor till utemöblerna, megastora plastlådor som jag hade till hamstrarna, ännu en lampa, lite bortglömda kläder, en resväska, tre stycken hamsterhjul, två kassar med tavlor och ännu en lampa osv… allt detta flyttades ut i hallen för att jag skulle komma åt att dammsuga bort alla dammråttor som jag också hittade. Hallen är sedan tidigare en ”sista anhalt” för sådant som skall slängas, skänkas bort, flyttas ner till förrådet eller saker som jag inte vet vad jag ska göra av… det var överbelamrat med grejer redan innan jag började rensa i sovrummet.

Rensningen/städningen tog ett par timmar eftersom att jag hela tiden blir ”störd” av annat. Ex de där termobyxorna jag hittade, de kan ju också säljas på Borås Loppis… och vart hade jag nu lagt den där plattången som jag skulle sälja åt mamma… ja just det, jag skulle sälja ett par stövlar också *letar förbrilt*… hittar plattången och stövlarna i köket och börjar röja där också… mer grejer ut till hallen… jag kanske skulle åka i väg till återvinningsstationen och slänga en massa skräp… hmm, C har ju massa kläder som är trasiga eller inte används… börjar röja i garderoberna…

Efter ett par timmar börjar jag känna mig matt i kroppen och inser att jag inte har ätit något mer än den där muggen med yoghurt till frukost. F–n, ingen mat hemma, måste handla… och hunden behöver rastas… men för att komma ut genom ytterdörren måste jag flytta på berget med grejer som har samlats i hallen. Nu är det inte lika roligt längre, energin har tagit slut och jag ångrar att jag gjorde ett så stort projekt av det. Jag lyckas ändå samla lite kraft till att fylla bilen med skräp, och som tur var hade återvinningsstationen öppet så jag kunde göra mig av med det… annars hade det blivit liggande i bilen i ett par veckor. Andra grejer som blockerar hallen flyttas tillbaka in i sovrummet igen.

I dag är jag helt slut men försöker se det positiva med mitt ”rensa-i-röran-ryck”… jag fick faktiskt slängt en del skräp, jag hittade tavlorna som jag letat efter i några månader och jag har sålt ett par termobyxor för 25:-

~ av orkarinteprata på 17 februari, 2012.

2 svar to “Utan prestationsångest…”

  1. Inget ont utan att det har något gott med sig 🙂

  2. GUD vad jag känner igen det. Man börjar röja i ett hörn och slutar någon helt annanstans och då är man helt slut. Plus att det helt plötsligt har hamnat en hel MASSA GREJER i hallen (eller någonstans där det absolut inte ska vara).
    Men nu har du lite ordning i o-ordningen och blivit av med en del grejer. Vill du ha nya saker, så finns det mängder hos mig.
    Kram på dig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: