Både ledsen och arg nu…

Vid halv två i dag kom sonen hem helt förstörd, genomsvett och panikslagen. Tårarna sprutade och han kunde knappt prata. Jag blev såklart chockad eftersom skolan inte slutar förrän klockan två och jag brukar alltid hämta honom där. Han berättade att de skulle jogga i skogen på gympan, men han hade kommit en bit efter de andra och blev osäker på vilken väg de hade tagit. Han kände sig vilse och visste inte vad han skulle göra så han satte sig ner och väntade en stund för att se om någon kom tillbaka. När ingen kom fick han panik. Som tur var hittade han hem, men det är en bra bit. Stackarn sprang panikslagen hela vägen hem i den här värmen.

Jag ringde till skolan och bad dem kontakta fröknarna som var med ute i skogen. Jag har inte deras mobilnummer så hon skulle ringa och berätta hur läget var så de inte gick och letade efter sonen. Efter en stund ringde hon upp igen och lät irriterad, skyllde på att sonen hade krånglat när de gick till skogen och att situationen då hade blivit svår att hantera för personalen som var med. Jag fick också höra att man inte får ha foppa-tofflor (som sonen hade) när man joggar, man måste ha gympaskor. Nu är det ju så att sonen helst springer i foppa-tofflor, för de är ”lättare” på fötterna än vad gympaskor är enligt honom. När jag sa att jag inte hade en aning om att det var tvång på att ha gympaskor så idiotförklarade hon mig, för det förstår väl alla att man MÅSTE ha gympaskor när man joggar. Det slutade med att jag och sonen satt och grät i hop i soffan.

Jag väntar fortfarande på att någon av fröknarna som var med i skogen ska ringa och kolla läget och förklara vad som hände i skogen… men det kanske är för mycket begärt? Det är kanske helt normalt att lämna en 9-åring med ADHD och tydliga drag av asperger i skogen bara för att han ”krånglar lite”…

~ av orkarinteprata på 22 maj, 2012.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: