Det känns inte bra…

Nu har jag lämnat sonen i skolan och haft ett samtal med en av fröknarna som var med i skogen i går. Ingen av dem ringde upp mig i går utan jag fick själv be om en förklaring när jag kom dit i dag. Precis som jag misstänkte så hade de en lite annan version om vad som hade hänt än vad sonen hade… men hans version är ändå den viktigaste enligt mig, för det är ju så HAN har uppfattat situationen.

Hans fröken berättade att han hade krånglat redan innan de kom till skogen. Han hade inte velat gå med till omklädningsrummet och byta om, för det var han inte ”inställd” på att de skulle göra. På ”vanliga” gympan vet han att han ska byta om, men nu skulle de vara i skogen och ingen hade sagt något om ombyte i omklädningsrummet. Jag förstod inte heller att de skulle byta om och duscha, utan uppfattade det som att gympapasset helt och hållet var förflyttat till skogen. Jag hade packat ner ett ombyte kläder bara om han behövde byta kläder efter.

Sedan hade fröken sagt till honom att han var tvungen att ta av sig sin skjorta när de gick till skogen. Den här skjortan är ett klädesplagg som han har fäst sig väldigt mycket vid den senaste tiden, han vill helst ha den på sig dygnet runt. Visst, han skulle ha blivit väldigt varm med både t-shirt och skjorta i går, men att tvinga honom att ta av sig den är som att tvinga någon annan gå runt naken. Redan här kan jag tänka mig att sonens stressnivå var ganska hög, men i stället för att lugna honom så fortsatte de att stressa upp honom.

Nästa grej är då foppa-tofflorna. Fröken säger att han inte får springa i foppa-tofflor, han måste ha gympaskor. Sonen upplever att gympaskor är tunga på fötterna och vill hellre ha foppa-tofflor, därför hade han inte med sig några gympaskor. Vi hade en diskussion här hemma i går morse om vilka skor han skulle ha, eftersom att jag inte visste att det var ”tvång” på att ha gympaskor så tvingade inte jag med honom några. Efter detta är sonen inte alls på humör för att gå med till skogen men tvingas ändå med.

Sedan var det meningen att de skulle dela upp sig i grupper när de kom till skogen. Sonen pratade om detta redan dagen innan, att han skulle vara i samma grupp som sin kompis och någon mer. Men när de kommer till skogen så fortsätter alla bara att gå, grupperna ska tydligen delas upp längre fram. Vid det laget går sonens stressnivå i taket, först allt ”krångel” innan de går och sedan stämmer inte det han är inställd på när de väl kommer dit. De andra fortsätter att gå och han stannar kvar. Fröken som går sist i ledet märker efter ett tag att han har stannat och går för att säga till fröken som går först i ledet, under den tiden hinner sonen springa sin väg. Han har antagligen uppfattat det som att de bara går i från honom, så när de försvinner utom synhåll får han panik och springer.

Fröken tycker inte att de har hanterat situationen fel… men hon håller med mig när jag säger att det hade behövts en extra resursperson i sådana här lägen. Jag hoppas verkligen att det här går fram till rektorn, så att han får en extra påtryckning om hur viktigt det är att det finns en resursperson på plats när sonen börjar fyran till hösten.

Det känns inte bra just nu… jag kämpar varenda dag för att sonen ska få den hjälp han behöver, samtidigt som jag själv håller på att ”gå in i väggen” igen pga mina egna svårigheter. Det gör så ont i mig. Det känns som att jag borde göra MER än vad jag redan gör… men jag orkar inte… och jag vet inte VAD man i så fall ska göra. :-/

 

 

~ av orkarinteprata på 23 maj, 2012.

Ett svar to “Det känns inte bra…”

  1. Det du gör duger utmärkt. Ingen kan göra allt även om man önskar att man kunde. Du är en alldeles fantastisk mamma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: