Läkarbesök…

I går hade jag tid hos både arbetsterapeuten och läkaren. Läkartiden var inbokad direkt efter mötet med arbetsterapeuten och det blev lite för mycket på en gång. Jag minns inte mycket av det första mötet, jag kommer bara i håg att det var jobbigt och att den nuvarande arbetsterapeuten ska sluta och ersättas av en annan. Jag fick en ny tid till henne där även den nya terapeuten ska vara med, hoppas att det mötet går bättre.

Läkarbesöket var bara allmänt förvirrande. Jag har ju haft kontakt med sköterskan angående medicineringen, allt går via henne, hon fungerar som en slags länk mellan patient och läkare. Jag har förberett mina besök hos henne genom att anteckna det jag vill ta upp och skickat det via mail, allt för att undvika missförstånd och för att jag inte ska glömma något. Tyvärr har det känts som att vissa saker har blivit ”fel” ändå. Jag vet inte om det jag har skrivit har misstolkats eller om läkaren har missuppfattat sköterskan (eller tvärtom). Inför läkarbesöket skickade jag en ganska utförlig ”utvärdering” av hur jag har upplevt medicinen (concerta), läkaren hade läst detta, men jag upplevde ändå att det blev missförstånd.

Läkaren pratade bla om biverkningar, han försökte reda ut vilken av mina mediciner som gav mig alla biverkningar… Jag förstod inte vad han pratade om, jag har ju knappt haft några biverkningar av mina nuvarande mediciner. Han pratade om mina sömnsvårigheter och han hade ett långt utlägg om hur lågt blodsocker kunde framkalla mina panikångestattacker… Vilka sömnsvårigheter? Vilka panikångestattacker? Jag fattade ingenting. Jag tror att vi lyckades reda ut det missförståndet, men resten av mötet minns jag inte mycket av. Jag minns att han pratade om enzymer, sjunkande skepp och att han inte kan köpa en ferrari även om han vill det. Jag försökte vara extra uppmärksam när han pratade om hur vi skulle gå vidare med medicineringen, men det blev bara för mycket. Jag orkade varken lyssna, tänka eller prata. Jag bröt i hop totalt… en halv förpackning pappersnäsdukar senare satt jag i bilen på väg hem. Jag var så fruktansvärt trött och jag hade sådan huvudvärk att jag trodde att skallen skulle spricka.

Jag upplever ändå att detta är en kompetent läkare, han tar sig tid att lyssna och förklara. Att informationen inte fastnar i min kaotiska ”teflon-hjärna” är ju inte hans fel. Man kanske får räkna med att det uppstår lite missförstånd i sådana här lägen?

Jag tror i alla fall att han sa att jag ska lägga till en dos concerta vid lunch och se hur det fungerar. Jag ska dubbelkolla med sköterskan på måndag för säkerhets skull.

 

 

~ av orkarinteprata på 9 juni, 2012.

2 svar to “Läkarbesök…”

  1. Känner du den här frustrationen medan du sitter hos läkaren/sköterskan etc? Eller blir det allmänt kaos? En variant vore ju att alltid först lämna fram ett papper där du har skrivit vad som brukar hända och att det inte får bli för mycket information. För det är ju så att du framstår som både intelligent och mycket kapabel. Utanpå syns det inte att det lätt uppstår för intensiv tankeverksamhet inuti 🙂

    • Jag önskar att det kunde synas på utsidan hur det känns på insidan.
      Innan just det här läkarbesöket kände jag mig trygg, jag hade ju träffat läkaren en gång tidigare och visste att han var duktig och förstående. Jag hade ju dessutom mailat min ”utvärdering” och visste att allt fanns på papper om min hjärna skulle ”strejka” på mötet. När jag sedan träffar läkaren och det första han börjar prata om inte stämmer… då låser sig min hjärna totalt. Jag kan inte tänka klart och jag lyckas bara snappa upp små fragment av det läkaren pratar om. Sedan försöker jag pussla i hop dessa fragment för att förstå vad han menar, samtidigt som jag försöker ”fånga upp” mina egna tankar för att svara honom, men det blir bara ”allmänt kaos”.
      Jag ska ta upp detta med sköterskan och se om hon (eller någon annan) kan hjälpa mig med detta. Jag vill reda ut vad missförstånden beror på, om det är mina svårigheter som ställer till det eller om det är något annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: